Template File: /srv/users/echcharity/apps/echcharity/public/wp-content/themes/echc2021/resources/views/page.blade.php | Template Hierarchy

PHP version 7.4.26

Transforming the RHCYP

The more you look, the more you see!

Thanks to our incredible and generous supporters and funders, we contributed over £3.1million to fund an innovative programme of art and therapeutic design at Edinburgh’s new children’s hospital.

Your donations have transformed the play, waiting, sitting and dining areas, treatment rooms, the Sanctuary, and CAMHS – creating bright and colourful spaces which are welcoming, put children and young people at ease and make a hospital visit less scary.

There are pull-down beds at every bedside, so families and carers can sleep close by. Outdoor spaces have been boosted with planting and bespoke furniture, and navigating the hospital corridors is made even easier by quirky wall graphics and window vinyls.

My son keeps asking when we can go back to play again!

- A parent

Nowhere is this more spectacular than in The Pod – one of the greatest outpatient waiting spaces in the world! Here, Edinburgh is reimagined like never before, with snoring dragons, rocket ships and sleeping giants. The more you look, the more you see, from the Scott Monument to the old Sick Kids.

Children and young people were consulted at every part of the design process, creating wonderful and unexpected features – buildings made of ice cream, story-telling benches and portholes to hidden worlds. Take a look and see what you can find!

An enormous thank you to William and Daniel Warren for their incredible designs, to Emily Hogarth Designs for the beautiful artwork and to Ginkgo Projects Ltd who made all of this possible.